|
sobota, 20 lutego 2010 18:37 |
|
http://www.bet-wins.pl
To już czwarta odsłona w ciągu kilku tygodni tego samego sprzedawcy typów. Oto wcześniejsze strony:
http://www.extrabets.fora.pl
http://tipers.obstawia.pl
http://www.besttips.pl
Tą ostatnią wyróżnia barwny opis: BestTips.pl. Człowiek, który skacze z kwiatka na kwiatek i przyznaje się na swojej stronie, że jedynie odprzedaje typy z drogich serwisów, szybko przechodzi metamofrozę i w nowym wcieleniu, będąc już w liczbie mnogiej, umieszcza zapewnienie: "Wszystkie typy podawane na stronie www.Bet-Wins.pl są autorstwa właścicieli strony". Oto dowód, że właścicielem obu domen jest ta sama osoba (potwierdza to ten sam numer użytkownika):


Typ kontaktu: E-mail zgodny z domeną strony, brak jednak adresu i nazwiska właściciela, brak NIP, brak REGON.
Regulamin: Krótki, mało profesjonalny. Zapis "Zastrzegamy sobie prawa do zmiany cennika, regulaminu lub zamknięcia serwisu bez podania przyczyny" - u tego właściciela jakoś nas to nie dziwi, czego bowiem spodziewać się od osoby bez zasad?
Cennik: 7 dni za 50 zł; 14 dni za 80 zł; 30 dni za 140 zł (dodatkowa opłata 5 zł tygodniowo za powiadomienia na sms).
Płatności: Przelew bankowy oraz Moneybookers.
Czas podania typów: „Średnio podajemy około 60-70 typów w miesiącu.Typy wysyłamy najpóźniej na 3 godziny przed rozpoczęciem spotkania.”
Sposób dystrybucji typów: Typy wysyłane na pocztę (sms za dodatkową opłatą).
Gwarancja: „W przypadku niewygenerowania dodatniego zysku w poszczególnym okresie czasu (tydzień,dwa tygodnie,miesiąc) zapewniamy zwrot kosztów abonamentu.”
Zapewnienia bez pokrycia: Brak nadmiernego samochwalstwa.
Archiwum: Archiwum dopiero od 17 lutego 2010 (chyba, bo nie podają dat przy spotkaniach) - taka jest data startu owego serwisu.
Kategoria klienta: Brak informacji o pochodzeniu kursów, gwarancja 3 godzin od podania typu do zdarzenia (ale czy dotrzymują terminów?).
Reklamy: Brak.
Profesjonalizm (wizualny odbiór strony, poprawność językowa): Chyba najgorszy serwis pod względem treści w języku polskim.
Wnioski: Cena dość wysoka, serwis od pierwszego dnia za typy żąda gotówki (nie było nawet kilku dni na bezpłatne zaprezentowanie skuteczności). To już czwarty adres w ciągu kilku tygodni, na którym właściciel próbuje sprzedawać swoje typy! Czy potrzeba dalszego komentarza?
|
|
Poprawiony: sobota, 20 lutego 2010 19:30 |